TechSpot

XP installation problem

By sainird
Jun 24, 2009
  1. Hi All,
    I have an PC having AMD Athelon XP 2100+(1733MHz), 512DDR SDRAM and MS 6382E VER:3 Motherboard. A few days ago, old processor (athelon xp 2000+ 1667MHz) stopped working so i bought the new one as above. After installing it was showing the speed of 1300MHz(1500+) as motherboard was set at 100Mhz FSB. After changing jumper setting to 133mhz its showing the right speed but doesn't allow to install XP professional. It hangs while copying files or gives an error message 'page fault in nonpaged area' during installation when askfor the option to set up windows in a drive. At 100mhz fsb, we can install xp succesfully and works fine but computer freezes if changed to 133fsb afterwards.
     
  2. B00kWyrm

    B00kWyrm TechSpot Paladin Posts: 1,556   +18

    Unless you have a more recent (V3) manual suggesting otherwise.
    I think you are pushing your board past its limits...
    The specs on your board say...
     
  3. gguerra

    gguerra TS Enthusiast Posts: 559

    Set everything to default (no overclocking). Install XP and then fiddle around with OC
     
  4. sainird

    sainird TS Rookie Topic Starter

    Thank you very much for replying...

    I don't ve mainboard manual so didn't know the maximum speed it support.
    Thanx again.
     
  5. B00kWyrm

    B00kWyrm TechSpot Paladin Posts: 1,556   +18

Topic Status:
Not open for further replies.


Add New Comment

TechSpot Members
Login or sign up for free,
it takes about 30 seconds.
You may also...


Get complete access to the TechSpot community. Join thousands of technology enthusiasts that contribute and share knowledge in our forum. Get a private inbox, upload your own photo gallery and more.