check sysytem status

Status
Not open for further replies.
I have a Gigabyte GA-7VT600-L. on startup, the bios says "check Sytem status" followed by an exclamation mark "!".

How can I trace the problem, if there is any?

Thanks,

Peter
 
  • Thread Starter Thread Starter
  • #4
Thanks for the reply. I have downloaded Everest, but I do not know what the readings should be. I have looked in the manual, but cannot find them.

Thanks again,

Peter
 

CCT

Posts: 2,610   +6
Run it and click on 'Computer' then on 'Sensor', then go to the VERY top of the screen and click on 'report', then 'quick report-summary' and then 'plain text' and save it then go to C:/programs/lavalys and open that folder then open Everest Home sub-folder and then reports sub-folder and then copy and paste it to here.
 

Tedster

Posts: 5,746   +14
I would say you have some kind of hardware issue.
Check your ram with memtest 86+
check your PSU with a PSU tester and multimeter.
reseat all your cards
 
  • Thread Starter Thread Starter
  • #7
sensor report

CCT said:
Run it and click on 'Computer' then on 'Sensor', then go to the VERY top of the screen and click on 'report', then 'quick report-summary' and then 'plain text' and save it then go to C:/programs/lavalys and open that folder then open Everest Home sub-folder and then reports sub-folder and then copy and paste it to here.


Sensor Properties:
Sensor Type ITE IT8705F (ISA 290h)
Motherboard Name Gigabyte 7VT600 Series

Temperatures:
Motherboard 29 °C (84 °F)
CPU 58 °C (136 °F)
Aux 34 °C (93 °F)
Maxtor 6Y080L0 40 °C (104 °F)
SAMSUNG SP1614C 35 °C (95 °F)
SAMSUNG SP1614C 33 °C (91 °F)

Cooling Fans:
CPU 6027 RPM

Voltage Values:
CPU Core 1.70 V
+3.3 V 3.34 V
+5 V 4.87 V
+12 V 12.74 V
+5 V Standby 5.13 V
DIMM VTT 1.33 V
Debug Info F 1C FF FF
Debug Info T 29 34 58
Debug Info V 6A 53 D1 B5 C7 C0 7A (77)
 
Status
Not open for further replies.